Börja med ishockey

Många barn börjar att spela ishockey i tidig ålder vilket är jätte bra ur ett hälsoperspektiv istället för att sitta hemma framför en dator eller Ipad. Redan vid fem års ålder kan de börja gå i skridskoskola där de lär sig att åka skridskor ett par dagar i veckan. Vid sju års ålder kan de börja spela i ett lag där matcher ingår under säsongen.

Utrustning

Vill ditt barn börja spela ishockey är det en hel del dyra skydd och kostsam utrustning du behöver köpa in som till exempel skridskor, hjälm, klubba och axelskydd. Du kan hitta det du behöver online till ett mycket bättre pris än om du skulle gå till en fysisk butik. Laget brukar stå för match- och träningströjor samt damasker att ha över benskydden.

Titta på ishockey

Om ditt barn är intresserat av ishockey finns det massor av bra ligor i Sverige och i världen som ni kan titta på tillsammans. I Sverige heter högsta ligan SHL och är den liga de flesta svenskar tittar på men många tittar även på den mest prestigefyllda ligan i världen, känd som NHL. Att gå och titta på en match med föräldrarna på en arena är en upplevelse barnet sent kommer att glömma.