Börja träna

Träna är något som är nyttigt för både kropp och själv och således något som alla borde ägna sig åt emellanåt. Dock kan det ju som alla vet vara lite svårt att komma igång ibland och just därför har vi här samlat ihop några tips till er som fortfarande ligger kvar i soffan och ännu inte kommit igång med träningen.

Börja lugnt

Ett bra tips i början är att ta det lugnt och framför allt inte ha för höga mål och tro att man ska komma i form på ett par veckor för det kommer man inte göra om man inte tränat tidigare. En bra målsättning i början kan vara att träna två gånger i veckan och 30-45 minuter åt gången.

Gör något som är kul

En annan sak som också är viktig när man tränar är att man har kul då blir det garanterat mycket enklare att träna. Tänk på att det finns många andra tränings- och motionsformer än bara löpning och styrketräning, som till exempel tennis, badminton, fotboll, innebandy, basket, dans och yoga.

Träna tillsammans

Ett bra tips när man tränar är att göra det tillsammans med någon eller några andra, dels är det roligare, dels är det större chans att träningen blir av än om man bara tränar själv.