Brasiliansk Jiu-Jitsu

Här får du lära dig mer om Brasiliansk Jiu-Jitsu, även kallat BJJ. Du kan läsa om vad sporten går ut på, vad för utrustning som krävs och hur ett klassiskt träningspass ser ut.

Brasiliansk Jiu-Jitsu är en form av kampsport som härstammar från Judon. Till skillnad från Judo handlar BJJ om att få motståndaren att ge upp, vilket vanligtvis sker genom någon form av låsning. Men om ingen av parterna lyckas med detta vinner personen med mest poäng. Här kan du läsa mer om sporten.

BJJ som träningsform

Om du ska testa på BJJ räcker det i regel att ha på sig tighta träningskläder. Frekventa utövare och tävlande har däremot på sig en så kallad gi, ett tandskydd och bälte. Det finns bälten i olika färger och dessa varierar beror på svårighetsgrad. Nybörjare har vitt bälte och de mest avancerade utövarna har svart bälte. Köp det du behöver inom Brasiliansk Jiu-Jitsu inför ditt första tränings-eller matchtillfälle.

När du tränar BJJ jobbar du med uthållighet och styrka men även smidighet. Ett vanligt träningspass kan exempelvis se ut som följer: uppvärmning och teknikövning, fysträning och eventuellt sparring, beroende på den svårighetsgrad du innehar. Avslutningsvis vill vi tipsa dig om att besöka Svenska BJJ-förbundets hemsida om du vill hitta en klubb nära dig.