När olyckan är framme

shutterstock_214063291

Alla vet ju att saker och ting kan gå fel i sport och träning, det är inget nytt. Men om det faktiskt händer en själv eller någon i ens närhet är ju frågan hur man skulle reagera?

Man vill ju säkert tro att man skulle kunna behålla lugnet och agera på ett sansat sätt, men för att kunna göra detta måste man ju först ha kunskap om olika skador och liknande.

Vad som kan hända är ju väldigt beroende på vilket sport det handlar om, det är ju exempelvis inte samma oron i ett gym som tävlingssegling. Så det gäller att utbilda sig för det som kan hända i det man tränar eller med de maskiner som används runtikring en.

Är det något som är relativt universellt så är det ju problem så som andnöd och hjärtproblem, vilket är varför det aldrig är fel att lära sig saker som första hjälpen och hjärt- och lugnräddning. Detta kan vara skillnaden mellan liv och död, speciellt i jämförelse med skador som stukningar, benbrott och liknande.

Genom att gå en kurs för detta kan man vara mycket säkrare på att man gör rätt i panikfyllda situationer och det kommer att låta en behålla lugnet mycket lättare. Är man på rätt plats vid rätt tillfälle har man då möjligheten att göra något väldigt bra för sina medmänniskor.