Skapa ett anpassat träningsprogram

Det är en stor fördel att skapa ett anpassat träningsprogram som passar just för dig. Alla är vi olika och behöver lite olika träning. Vissa kanske har tränat en hel del tidigare och behöver fokusera på annan typ av träning för att få en variation. Andra kanske precis har börjat att träna och behöver komma igång på ett bra sätt.

När man skapar sitt schema över hur man ska träna så är det viktigt att se till så att man lägger in vilodagar i sitt träningsschema så man hinner återhämta sig. För den som precis har börjat träna kan behöva mer återhämtning än den som är van att träna. Men vilodagar är alltid viktigt för återhämtningen. Lyssna på din kropp och se till att inte träna för mycket den första tiden. Det tar tid för kroppen att vänja sig med något nytt.

Om man tränar för mycket så finns det risk att man skadar sig eller får andra sjukdomar. Det kan vara så att man lättare drar på sig förkylningsvirus då man kan få försämrad motståndskraft innan kroppen vant sig vid den träning som genomförs. Allt eftersom kroppen vänjer sig vid träningen så stärks också ditt immunförsvar och hela du blir starkare av din träning. Det är alltså inte bara muskler som stärks.