Sluta dricka och röka, bli mer fit

Att leva ett hälsosamt liv kanske många tycker är detsamma som att leva ett tråkigt liv där många av livets små vardagliga glädjeämnen måste uteslutas eller i alla fall dras ned på. Det behöver absolut inte vara så, se bara på dagens alla fitnessbloggar som verkligen visar annat än bara tråkig grönsallad och smaklös gurka.

Kostdoktorn som är en av Sveriges största hälsobloggar på nätet skriver i flera inlägg om vikten vid att ta hand om sin hälsa på ett naturligt sätt. Det handlar om att vi måste se den hälsosamma livsstilen som det naturliga sättet att leva, äta varierat av det mesta och röra på oss för att hålla oss i trim. Ovanor som rökning är saker som kan vara tuffa att utesluta och helt sluta med om man är beroende, men det är absolut avgörande för att du ska må bra och ha din hälsa i behåll. Rökning påverkar träningens effekter avsevärt, bland annat skadar röken syresomsättningsförmågan vilket gör att lungor, hjärta, blod och celler får de sämsta förutsättningarna.

Trots att vi får all information om rökningens skador är det inte alltid det enklaste att göra upp med sig själv och sluta blossa, det krävs ibland olika etapper för att trappa ned på rökandet och slutligen bli fri. Ett tips är e-cigaretter som är betydligt mindre skadliga för din kropp. Det finns flera märken lanserade på marknaden idag, du kan till exempel välja någon produkt av märket SmokeSmart. Beroende på vilken typ av modell man väljer innehåller SmokeSmarts e-cigaretter från 0 till 24 mg nikotin och du slipper dessutom andra otäcka biämnen som tjära. Du kan alltså på ett enkelt sätt komma bort från den ohälsosamma rökningen och din träning kan börja visa resultat på riktigt om du ändrar dina vanor.

Alkohol är en annan ovana som skadar kroppen och vad gäller träning så har alkohol en omfattande negativ påverkan på resultatet. Ett exempel är en rapport som idrottshögskolan presenterat, skriver svt.se, som visar att muskeluppbyggnaden påverkas negativt i flera dagar efter det att du intagit alkohol. Vill du ändå röra på dig dagen efter en fest är en lugn jogg den bästa aktiviteten, överansträng dig inte. Ska man hålla sig i form gäller det helt enkelt att leva sunt!