Träning för hela kroppen

Det finns ett uttryck som säger ”Den bästa motionen är den som blir av”. Det är extremt sant så det viktiga är att hitta vilken träningsform som man upplever som rolig och lockande. Att köpa ett gymkort och ge ett nyårslöfte att man ska träna på gym en gång i veckan är inte tillräcklig motivation. Det viktigaste är nämligen att hitta det lockande i träningen. Detta oavsett om det handlar om lagsport, att få röra sig till musik eller att uppnå individuella prestationer.

Nästa steg är att även hitta övningar och sporter som tränar hela kroppen eftersom det ger det bästa resultatet i längden för att hålla sig i god form. Simning är t.ex. en mycket bra träningsform som tilltalar många åldrar. Vattnet gör att rörelserna blir mjuka vilket framförallt gynnar de som tidigare haft skador eller har svaga muskler och leder.
Träningen är mycket skonsam och heltäckande för stora delar av kroppen.

För de som hellre söker lite mer teknisk utmaning är klättring en bra träningsform. Som nybörjare tror man lätt att det enbart handlar om att vara stark i armarna men snart märker man att arm- och benstyrka väger lika. Dessutom tränar man upp smidighet och rörlighet. En del av träningen kan bestå av att klättra på rep vilket är en mycket bra träningsform för de som vill träna upp överkroppen. Armar och mängder av muskler i överkroppen får visa vad de går för när man tar sig upp för de långa repen. Det man däremot bör komma ihåg är att ha på sig handskar då man annars lätt kan få brännskador på händerna om man glider ner för repet.

Så den bästa motionen är inte bara den som blir av. Den bästa motionen är den motion som blir av och som gynnar större delen av kroppen.