Träning i alla väder

När vi bor i ett land som Sverige med varierat väder och olika årstider, gäller det att anpassa sin träning till klimatet. Sommartid vill de flesta vara ute, då kanske det passar bra med löpning, ett besök till sitt lokala utegym eller varför inte en golfrunda? När kölden börjar bita kanske många väljer att byta till inomhusträning på gym, men det går utmärkt att fortsätta träna ute året om. En stor del av träningen handlar om att vara rätt klädd. Tips på flertalet olika typer av sportkläder hittar du på lannasport.se

Utomhusträning

Det finns många olika typer av utomhusträning. När det kommer till träning generellt är det bra att tänka på vad som kommer fungera i din vardag och vad du gillar. Är det kanske löpning, cykling, orientering, längdskidor, slalom eller att spela golf? Gillar du att träna i grupp eller vill du helst vara själv? Fundera också gärna ut när på dagen det passar för dig att träna och vad du har för budget. Medan löpning är helt gratis är det ganska dyrt att spela golf.

Träning i kallt väder

Många kanske tror att det är farligt att träna ute när det är riktigt kallt, men att träna ute kan nästan alla göra året om. Faktum är att kroppen anpassar sig och jobbar upp temperaturen när det är kallt. Det gäller dock att klä sig på rätt sätt. Klä dig enligt lager på lager principen och täck huvud, fingrar och tår. Det kan vara bra att undvika att träna i alltför tufft väder, exempelvis om det regnar och blåser mycket. En bra checklista du kan använda dig av för träning i kallt väder hittar du här. Tänk på att om du till exempel har hjärtproblem eller andra fysiska begränsningar är det klokt att rådgöra med din läkare innan du beger dig ut på träning i tuffare väder. För alla är det såklart också bra att ha sunt förnuft och vara uppmärksam på varningssignaler såsom avtrubbad känsel eller frossa.